Viikonloppu meni siivoamiseen, shoppailuun, ruuanlaittoon ja viihtymiseen. Tuntuu, ettei aika riitä kaikeen, mitä pitää ja mitä haluaa tehdä. Ajattelin ottaa rennosti. Se kostautui. Vikon aikana hankittu vähäinen painonpudotus meni harakoille ja olkapäätä alkoi vaivata joku vihlonta, mikä säteili kyynärpäähän aiheuttaen tenniskyynärpään.

Sununtaina treenivehkeet toiveikkaasti mukaan, kun olimme siskoni luona käymässä. Jospa ehtisin vielä salille. Onko tämä jatkuvaa aikaa vastaan taistelemista? Joitakin asioita on pakko jättää tekemättä ja priorisoida. Olen tietoisesti jättänyt sähköpostin lukemisen vähemmälle, en edes avaa tietokonetta välillä päiväkausiin. Television katseluun menee monta tuntia päivässä. Olen odottanut, että lähetykset loppuvat. Nyt mies lukee tiuhaan mainoksia ja vertailee digiboxeja, taitaa käydä niin, että se tv:n katsominen lisääntyy.

Salilla käyminen on tuonut energiaa, vaikka olen vasta ihan alkuteillä. Piristänyt ja tuonut virkeämmän mielen. Viikonlopun löhöäminen masentaa (ja kaljan/viinin kittaaminen). Miten voisi huilata, etä se oikeasti virkistäisi? Koitan välttää myös liiottelua tän jumppaamisen kanssa näin heti alussa. Ihan totta! Tiedän, että hirveä intoni veisi minut vaikka joka päivä salille, mutta kuukauden päästä olisin ihan piipussa, eikä enää huvittaisi.

No, sunnuntaina ehdin salille illalla seitsemältä vasta. Kymmenen minuutin lämmittely kuntopyörällä, treeniohjelma; vatsaa, selkää, kädet, jalat. Aika iisi lista. Näin alkuun. Kolme sarjaa jokaista, oliko siinä nyt kuusi laitetta. Sitten venyttely ja tunti oli täynnä. Oli ihana mennä saunaan, kun sain olla siellä aivan yksin, ilta ailkoi hiljetä myös salilla. Muutama henki oli pukeutumassa.

Kirjottelen tätä nuoremman tyttätären läppärillä hänen huoneensa lattialla. Jalat solmussa, miljoona kirjoitusvirhettä. Mahdollisimman epäergonominen asento. Vanhempi tytär nukkuu vielä, hänen pitäisi alkaa lukea ylioppilaskirjoituksiin, mutta vikonlopun penkkarijuhlinta taittaa vaatia veronsa vieläkin. En viitsi mennä herättämään vaikka siellä olisi parempi tietokone. Auts, tässä kyllä jäykistyy.

No, niin, se painoperhana on 69, 4 kg. Lasagne ei ehkä ole paras laihdutusruoka. Työkaveri lupas ruokaohjeita, mutta missä viipyvät? Tänään illaksi töihin ja huomenna salille.