Koko viime vuosi pähkäilyä. Miten muuttaa pysyvästi elämäntapojaan. Painonvartijat auttoi: paino putosi 7 kiloa viime talvena. Uiminen hallissa ja käveleminen/hyötyliikunta mukavaa. Mutta ei riitä. Paino 70 kiloa, ja se on liikaa, kun pituutta on vain 165 cm. Inhottaa hikoilu ja rehkiminen. Voiko sitä välttää, jos koettaa kohottaa kuntoaan?

Viimein hankin kuntosalin jäsenyyden. Ja vakaan päätöksen ottaa liikunta mukaan elämäntyyliini. Kuntoremontin lisäksi syvällistä harkintaa elämänarvoista, ajan ja rahankäytöstä. Aikuinen poika ja tytär kannustivat: Jo oli aikakin! Muuta toi vatsas tilalla oleva pesupallo pyykkilaudaksi!

Sunnuntaina 2.2. eka kerta. TerveSelkä -tunti illalla, merkattu ohjelmaan vihreällä: helppoa ja kevyttä. Melki kuolin. Kesti tovin koota itsensä saunan/suihkun ja teen voimalla ennen kuin pystyin kävelemään parkkipaikalle ja ajamaan kotiin. Aamulla ei kyllä ollut muita kipeitä kohtia kuin takapuolessa.

Keskiviikkona illalla 6.1. Pilates tunti. Löytyi takapuolesta jostain kohtaa outoja lihaksi jotka kipeytyivät.
Perjantai-aamuna uimahalliin. Ei ollut aikaa uida kuin 700 m, siihen räpellykseen meni 25 min. Kiireesti sieltä syömään ja töihin. Eka viikko takana, viikonloppuna ei reeniä.

Maanantai 11. päivän ilta: henkilökohtainen valmentaja tekee minulle kuntosaliohjelman. Ei paha. Tuntuu, että saatan selviytyä siitä jatkossakin. Sarjoja sopivilla vastuksilla päälihasryhmille. Ohjaaja huuorintajuinen ja kannustava. Tarvitsisin sellaisen joka päivälle. Toinen tapaaminen on kolmen/neljän viikon päästä. Sitten tarkistetaan ohjelma ja katsotaan miten on edistytty. Tavoite on käydä kolme kertaa viikossa jumpassa tai kuntosalilla.

Paino 69 kg. Tiistaina EasyXycling 15 min. opastus ja tunti 45 min. Ihanaa kidutusta, syke kohosi ja hiki lensi! Mutta häntäluu oli kovilla. Mikä ihme tässä kuntoilussa oikein on, kun takapuoli tulee joka jumpasta kipeeksi? Kumma kyllä ruokahalut ei ole kasvaneet. Normaalia ruokaa, enimmäkseen kotiruokaa, mutta annokset vain pienemmät kuin ennen. Ruisleipää töissä kahvitauoilla.