Ärsyttää asiaan perehtymättömien ihmisten into mollata karpaajia. Onhan se niin, että karppaus ei sovi kaikille, kuten ei moni muukaan asia. Mutta toisilla se on toiminut ja paino on alentunut tuoden mukanaan myös muita hyviä terveysvaikutuksia. Yhdet pahimmista mollaajista ovat niitä entisiä ns. karppaajia, jotka epäonnistuivat painonpudotuksessa ja saivat vaan lisäkiloja ja jopa terveysongelmia liiasta rasvasta ja lihasta. Nämä onnettomat vetivät himona munaa ja pekonia aamulla ja puputtivat sitten illalla salaa itseltään patonkia posket turpeina. Kaikissa ruokavalioissa on helppo pettää itseään ja syyttää sitten diettiiä huonoksi. Totuushan on, että kaikki dieetit toimivat, missä syöt vähemmän kuin kulutat.

Itselläni on karpatessa vaarana syödä liian vähän, koska parin viikon jälkeen tulee kylläiseksi pienemmistä annoksista ja verensokerin tasoittuessa ei tule nälkähuippuja. Karppauksen alussa tulee usein päänsärkyä, jota minä en itse meinaa millään kestää. Koitan kyllä ajatella silloin, että nyt ollaan oikealla tiellä ja nämä päänsäryt kohta helpottavat. Olen silloin hieman lisännyt hiilareita. Painonpudotus ei heilahda niin rajusti käyntiin, mutta alaspäin kuitenkin mennään. Tämä ja liian korkea verenpaine taitavatkin olla niitä harvoja asioita, missä ei tarvitse yrittää ylemmäs. Pari kiloa on tippunut ja joku sanoikin, että hitaasti ovat tulleet ja on parempi, että hitaasti lähtevätkin!

Sanotaan, että rakastuminen laihduttaa. Minulla taitaa toimia laihtumisen stimuloijana enempi tuo onneton rakkaus. Ruoka on lakannut maistumasta, katotaan nyt miten tää viikko menee.