Maanantaina sain uuden treeniohjelman. Täytyypä myöntää, että koville otti eka kerta. "Takajalat" tulivat niin kipeiksi, että tiistaina rappusten laskeutuminen oli kuin suoraan Chaplinin leffasta; kovin koomisen näköistä. Ohjelmassa on painojen kanssa tehtäviä sarjoja, jotka vahvistavat ylävartaloa, mutta jalatkin joutuvat koville. Etenkin kyykyt painojen kanssa nostivat pulssin ja hien. (Tarkemmat kuvaukset liikkeistä myöhemmin, kun saan ne itsekin sisäistettyä paremmin.) Keskiviikkona tuntuivat jo kaikki muutkin lihakset kipeiltä. Eipä ollut muuta mahdollisuutta elpyä kuin mennä salille, kipu lähtee sillä millä se on tullutkin.

Torstaina töissä ei enää tarvinnut hauskuuttaa työkavereita. Pääsin jo kyykystä ylöskin. Uuden treeniohjelman liikkeiden tekniikan opettelemiseen menee melki kaikki voimat. Vaatii enemmän kuin paineilmalaitteet, joissa ei voi kovin helposti tehdä liikettä väärin.

Into vain kasvoi uuden ohjelman myötä, mutta tarvitsisin vielä monta tuntia ohjausta liikkeiden suorittamiseen. Venyttely tuntuu aina vain tärkeämmältä ja mukavammalta.